Wat is email marketing automation?

Wat is…

…Email marketing automation

Wat is email marketing automation? Simpel gezegd, is email marketing automation zoals de naam al een beetje verklapt, een methode om Direct Marketing via email te automatiseren. Op deze manier kun je potentiële klanten altijd op het juiste moment, met de juiste boodschap bereiken, zonder dat dat veel tijd vergt.

Voor wie is Email Marketing Automation

Email marketing Automation kan letterlijk voor ieder bedrijf die online aanwezig is een waardevolle toevoeging zijn. Voor webwinkels en e-commerce bedrijven speelt Email marketing Automation een grote rol in het converteren van website bezoekers in betalende klanten. En ook daarna om van deze klanten loyale klanten te maken. En voor service gerichte bedrijven is het een ideale oplossing om leads te genereren.

Email marketing funnel

De betekenis van een email marketing funnel is niet altijd duidelijk. Wat hiermee bedoeld word, is het traject dat een website bezoeker aflegt om klant te worden. En omdat er in elke stap mensen afvallen word het ook wel een funnel (trechter) genoemd. Laten we een simpel voorbeeld van een webwinkel geven om dit wat duidelijker te maken.

De bovenkant van de email marketing funnel zijn alle website bezoekers. Vervolgens staat er een pop-up op de website die bezoekers stimuleert hun email gegevens achter te laten. In de derde stap van je email marketing funnel krijgen contacten leuke mailtjes met weetjes en natuurlijk aanbiedingen. Tijdens dit proces zijn er natuurlijk uitschrijvingen, maar er zijn genoeg mensen die hierdoor juist trouwe klanten worden. Deze loyale groep doet genoeg herhaal aankopen om de uitschrijvingen te compenseren. Dit is een simpel voorbeeld van een email marketing funnel van website bezoeker naar loyale klant.

Interessante email marketing begrippen

Bekijk er snel nog een paar nu je hier toch bent!

Wat is email marketing?

Simpel gezegd is email marketing de meest populaire manier van Direct Marketing. En met goede rede! Via de mail klanten en contacten directe een bericht sturen heeft namelijk veel voordelen.

Wat is email automation?

Met behulp van email automation kun je heel gemakkelijk communicatie met klanten automatisch laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan abandoned cart processen, automatische antwoordmails voor te downloaden content of contact aanvragen, en ga zo maar door. Wat je er verder mee kunt, en hoe het zich verhoud tot marketing automation lees je hier.

Wat is email marketing software?

Email marketing software is, zoals de naam al een beetje verklapt de software waar bedrijven hun email marketing activiteiten mee managen en uitvoeren. Ben je benieuwd welke soorten software er zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een email marketing service?

Email marketing service betekend vaak niet dat je service krijg bij je software. Bij Emailmarketing Manager word daar anders over gedacht. Lees hier hoe dit wordt gezien bij de verschillende aanbieders van software. Maar vooral ook hoe echte service er uit hoort te zien.

Wat is email marketing automation?

Email marketing automation software is een van de meest populaire vormen van software onder groeiende bedrijven. Waarom? Heel simpel, omdat hiermee allerlei processen geautomatiseerd kunnen worden. En om je bedrijf te groeien is het automatiseren van routinehandelingen crusiaal.

Wat zijn email marketing tools?

Email marketing software, email marketing service en email marketing tools eigenlijk zijn het allemaal woorden voor hetzelfde. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent wat een email marketing tool voor jou bedrijf kan betekenen.

Schrijf je in voor onze kennisbrief!

Email marketing service voor het MKB. Van installatie tot het opzetten van een hele email marketing strategie. Premium email marketing service toegankelijk voor iedere budget.

 

KVK nummer: 72358483
BTW nummer: NL001349981B76

© 2020-2021 Emailmarketing Manager.