Wat is email marketing software?

Wat is…

…Email marketing software

Wat is email marketing software? Hiermee word software bedoeld waarmee bedrijven op een zeer schaalbare en goedkope manier in contact blijven met (potentiële) klanten via de email. Email marketing programma, email marketing tools, email marketing platform, email marketing service of email marketing systeem, het zijn allemaal woorden voor precies dezelfde soort software.

Waarom Email marketing

Email marketing is een vorm van Direct Mail. Hoe je vroeger een brochure thuis gestuurd kreeg van het nieuwste model auto of de reclamefolder die je wekelijks in de bus krijgt van het Kruitvat, zo is dit zich steeds meer aan het verplaatsen naar de email. En dit heeft een aantal hele goede redenen, email marketing is namelijk:

  • De marketing methode met de beste ROI, zowel online als offline
  • Is meetbaar, in tegenstelling tot andere vormen van direct mail
  • Is veel schaalbaarder dan andere vormen van direct mail
  • Kan veel persoonlijker gemaakt worden dan andere vormen van direct mail
  • Het is aanzienlijk goedkoper dan andere vormen van direct mail

Verschillende type email marketing software

Het aanbod van email marketing software op de Nederlandse markt is enorm. Dit geeft veel ondernemers keuzestress wanneer ze hun email marketing avontuur beginnen. Om het wat makkelijker te maken heb ik hier een aantal categorieën software opgesteld. Van de meest simpele software die goed zijn voor het uitsturen van een nieuwsbrief tot volledig geïntegreerde software met CRM en automatisering functionaliteit.

Simpele Email marketing software

Dit is de groep waar bijvoorbeeld MailChimp onder valt. Dit is vaak een prima startpunt voor ondernemers die alleen een nieuwsbrief willen uitsturen en geen verdergaande functionaliteit nodig hebben. Processen verder automatiseren dan een reply sturen als iemand voor je nieuwsbrief heeft ingeschreven kom je niet met deze service.

Marketing Automation Email software

Marketing Automation Email software gaan een flinke stap verder dan de simpele software. Uiteraard kun je hiermee ook gewoon een enkele nieuwsbrief mee uitsturen. Maar de echt kracht ligt in het automatiseren van marketing processen. Met Marketing Automation Email Software kun je het hele proces van website bezoeker tot klant of marketing qualified lead volledig automatiseren. Bij Emailmarketing Manager maken we gebruik van deze vorm van software.

Totaal geïntegreerde email marketing programma

Een totaal geïntegreerd email marketing programma gaat op zijn beurt nog een stapje verder. Naast het volledig automatiseren van het marketing proces heeft deze software ook  een geïntegreerd CRM-systeem. Hiermee kan ook de sales automation uitgevoerd worden. Zo heb je met één software pakket dus je marketing én sales processen geautomatiseerd. Een goed voorbeeld van deze vorm van software is ActiveCampaign.

Interessante email marketing begrippen

Bekijk er snel nog een paar nu je hier toch bent!

Wat is email marketing?

Simpel gezegd is email marketing de meest populaire manier van Direct Marketing. En met goede rede! Via de mail klanten en contacten directe een bericht sturen heeft namelijk veel voordelen.

Wat is email automation?

Met behulp van email automation kun je heel gemakkelijk communicatie met klanten automatisch laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan abandoned cart processen, automatische antwoordmails voor te downloaden content of contact aanvragen, en ga zo maar door. Wat je er verder mee kunt, en hoe het zich verhoud tot marketing automation lees je hier.

Wat is email marketing software?

Email marketing software is, zoals de naam al een beetje verklapt de software waar bedrijven hun email marketing activiteiten mee managen en uitvoeren. Ben je benieuwd welke soorten software er zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een email marketing service?

Email marketing service betekend vaak niet dat je service krijg bij je software. Bij Emailmarketing Manager word daar anders over gedacht. Lees hier hoe dit wordt gezien bij de verschillende aanbieders van software. Maar vooral ook hoe echte service er uit hoort te zien.

Wat is email marketing automation?

Email marketing automation software is een van de meest populaire vormen van software onder groeiende bedrijven. Waarom? Heel simpel, omdat hiermee allerlei processen geautomatiseerd kunnen worden. En om je bedrijf te groeien is het automatiseren van routinehandelingen crusiaal.

Wat zijn email marketing tools?

Email marketing software, email marketing service en email marketing tools eigenlijk zijn het allemaal woorden voor hetzelfde. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent wat een email marketing tool voor jou bedrijf kan betekenen.

Schrijf je in voor onze kennisbrief!

Email marketing service voor het MKB. Van installatie tot het opzetten van een hele email marketing strategie. Premium email marketing service toegankelijk voor iedere budget.

 

KVK nummer: 72358483
BTW nummer: NL001349981B76

© 2020-2021 Emailmarketing Manager.