Wat is email marketing?

Wat is…

…Email marketing

Wat is Email marketing? Simpel gezegd is het één van de meest populaire manieren van Direct Marketing. Wat eigenlijk inhoud dat je een bericht, in dit geval email, direct naar de ontvanger stuurt. Je kunt hierbij denken aan een brochure die je op de website aanbied. Maar het kan ook een campagne email zijn die klanten ontvangen als ze een specifieke aankoop gedaan hebben.

Email marketing voor het MKB

Email marketing is en blijft een van de meest effectieve marketing kanalen. Zo zijn de kosten laag, is de Return On Investment (ROI) aanzienlijk hoger dan welke andere marketing methode dan ook. Het is dus de een van de meest efficiënte manieren om grote groepen mensen te bereiken, zowel voor B2B als B2C bedrijven.

Email marketing voor B2B bedrijven

Voor B2B bedrijven is het een hele interessante methode om nieuwe leads te verzamelen. Maar ook vooral om de klantrelatie te onderhouden. Eigenlijk alle email marketing software heeft wel een geïntegreerd CRM-systeem waardoor klanten echt persoonlijk aangesproken kunnen worden, hierdoor dit een heel geschikte methode voor het onderhouden van relaties.

Email marketing voor B2C bedrijven

Vooral voor webwinkels en e-commerce bedrijven is email marketing software interessant. Deze bedrijven zien namelijk direct hun investering terugkomen in de vorm van omzet wanneer ze een campagne uitsturen. Maar ook voor meer dienst gerichte bedrijven zoals kappers, schoonheidsspecialisten en tandartsen speelt communicatie een belangrijke rol. Deze kan uitstekend door een email marketing programma ingevuld worden.

Waarom Email marketing?

E-mail is op maat inzetbaar

De groep contacten waar een email naartoe gestuurd word, kun je zo groot en klein maken als je zelf wilt. Je kunt je hele lijst dezelfde mail sturen, maar je kunt er ook voor kiezen verschillende mails naar kleinere doelgroepen te sturen. Met email marketing software kan dat heel simpel door segmenteren, het versturen van e-mails op basis van specifieke eigenschappen van contacten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan interesses, geslacht of geografische gegevens.

Email marketing is goed schaalbaar

Naast dat het goed op maat inzetbaar is, is het ook makkelijk schaalbaar. Of je nou 100 of 100.000 contacten wilt mailen, voor email marketing software maakt het niets uit. Sterker nog hoe meer e-mails je uitstuurt hoe rendabeler het wordt. De tijd die je besteed aan het schrijven en opmaken van de email blijft even lang, maar hoe meer mensen hem ontvangen hoe groter de omzet is die er uit voortvloeit.

Email is een persoonlijk kanaal

E-mails kunnen met email marketing software heel gemakkelijk persoonlijk gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld de email beginnen met de voornaam als aanhef, aanbiedingen versturen op basis van geslacht of aankoop geschiedenis. En dit zou nou precies de eigenschappen wat marketing via de email nou zo efficiënt maakt, een groot publiek op een persoonlijke manier benaderen.

Interessante email marketing begrippen

Bekijk er snel nog een paar nu je hier toch bent!

Wat is email marketing?

Simpel gezegd is email marketing de meest populaire manier van Direct Marketing. En met goede rede! Via de mail klanten en contacten directe een bericht sturen heeft namelijk veel voordelen.

Wat is email automation?

Met behulp van email automation kun je heel gemakkelijk communicatie met klanten automatisch laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan abandoned cart processen, automatische antwoordmails voor te downloaden content of contact aanvragen, en ga zo maar door. Wat je er verder mee kunt, en hoe het zich verhoud tot marketing automation lees je hier.

Wat is email marketing software?

Email marketing software is, zoals de naam al een beetje verklapt de software waar bedrijven hun email marketing activiteiten mee managen en uitvoeren. Ben je benieuwd welke soorten software er zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een email marketing service?

Email marketing service betekend vaak niet dat je service krijg bij je software. Bij Emailmarketing Manager word daar anders over gedacht. Lees hier hoe dit wordt gezien bij de verschillende aanbieders van software. Maar vooral ook hoe echte service er uit hoort te zien.

Wat is email marketing automation?

Email marketing automation software is een van de meest populaire vormen van software onder groeiende bedrijven. Waarom? Heel simpel, omdat hiermee allerlei processen geautomatiseerd kunnen worden. En om je bedrijf te groeien is het automatiseren van routinehandelingen crusiaal.

Wat zijn email marketing tools?

Email marketing software, email marketing service en email marketing tools eigenlijk zijn het allemaal woorden voor hetzelfde. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent wat een email marketing tool voor jou bedrijf kan betekenen.

Schrijf je in voor onze kennisbrief!

Email marketing service voor het MKB. Van installatie tot het opzetten van een hele email marketing strategie. Premium email marketing service toegankelijk voor iedere budget.

 

KVK nummer: 72358483
BTW nummer: NL001349981B76

© 2020-2021 Emailmarketing Manager.